måndag 2 juli 2012

Peace & Love 2012,


Peace & Love 2012 var ett stort jäkla underbart äventyr! 
Fyra dagar av total extas, skratt och skräpmat. Ett stort sjuttons rosa moln av musik, intressanta människor och billigt vin. Tack för otroligt festivalsällskap Johan! 
------

Festivalens förfest:
Timbuktu
Fartfylld start med strålande sol och energi på scen. Många skämt om blixten som slog ner på festivalen, speciellt i hans låt Resten av ditt liv där han sjunger "blixtar prickar dig". Lite Michael Jackson-inspirerad dans och enorm scennärvaro. 


Festivalens skönaste diskussionssällskap:
Skönhetsbehandlande kurdiska brandmannen som sover med papiljotter i håret.
Mötte upp mannen på stammis-haket över någon öl. Verkligt intressanta diskussioner om allt och inget. 

Festivalens utfyllnadsprogram:
Tomas Järvheden
Helt okej show med några goa skratt. Varken bu eller bä. 

Festivalens gå-förbi-en-sväng:
Simple Plan

 Festivalens besvikelse:

 Festivalens smygbild:
Soran Ismail - bakom oss i publiken 
Tyvärr missade vi hans uppträdande...

 Festivalens pausunderhållning:
Stammis-haket - som alltid bjöd på öl och action


Festivalens i-väntan-på-Winnerbäck-lyssnar-vi-på-en-egoistisk-Magnus-Uggla:
Med en publik som sjöng med lite halvlamt i de gamla godingarna. Mest störde jag mig på hans egoistiska stil och pengaprat. Men visst nynnade även jag med i Kung i baren sen på seinon. 

Festivalens före-Winnerbäck-bild:

Festivalens totala favoritspelning:
LARS WINNERBÄCK!
En av de bättre spelningarna av Lasse! Nya låtar (i väntan på kommande album) blandat med allsång till favoriter som Hugger i sten, Om du lämnade mig nu och Elegi. Mycket bättre än så blir det bara inte. Total musikextas och kalla kårar!
Lasse var sitt vanliga, blyga jag, men den här gången med ett ganska så nytt band. Vi väntade in i sista sekund på att Melissa Horn skulle stiga upp på scenen och sjunga om jag lämnade dig nu tillsammans med Lasse, men tyvärr, så blev inte fallet.



Festivalens färdmedel:
Gamla goa cyklar miss i nassen. Cyklade alltid lika glada förbi leråkern till camping och 6 km senare kröp man ner i en varm säng. 

Festivalens kvinna: 
Regina Spektor
Mer musikalisk artist får man leta efter. Det var ingen scenografi utan endast Regina och en flygel under hela konserten. Men det behövdes inte mer än så. När Samson och On the radio spelades fick man höra att hon om någon kan sin sak!

Festivalens nybörjare: 
Den svenska björnstammen
Björnstammen levererade en helt okej spelning. Dock var festivalens övriga artister på så pass hög nivå att nykomlingarna kändes precis just precis så, som nykomlingar. Nästan övertygad, men inte helt. 

 Festivalens skickligaste musiker och dunderspelning:
Mumford & Sons!
Helt otroligt hur duktiga de är live!! 
Flerstämmig livesång och publiken blev totalt galen när The cave och Little lion man ljöd ur högtalarna. Musikaliskt enda in i benmärgen, trots hans skadade hand. 



Festivalens diet: 

 Festivalens Vasabor: 


Festivalens mysigaste spelning:
Melissa Horn
Melissa har blivit en jordnära, hjärtlig artist. Med gulliga mellansnack berörde hon publiken. Publiken som i låten Lät du henne komma närmre stämde upp i total allsång och tog över helt, medan Melissa själv stod på scen och lyssnade. 
(inte heller här dök Lasse upp på scenen för att sjung Vår sista dans tillsammans med Melissa. Lite besviken nog, måste jag erkänna)

 Festivalens stora överraskning:
LALEH
Lalehs spelning gick över alla förväntningar! 
Ska ni se någon artist live i sommar ska ni satsa på söta, jordnära och underhållande Laleh. Hon fångade ens uppmärksamhet på ett nästan magiskt sätt. En spelning blandat med både äldre och nya låtar, och en Laleh som drog ut på sista låten för att hon inte ville kliva av scenen. 

Festivalens överraskningsgäst:
Petter - som klev in på scen under Maggios spelning.
Annars var Veronica ganska medel. Lite för mycket höönniii, älskar eeer, peeeace and lööööv. Men Petter lyfte stämningen TOTALT när de tillsammans sjöng Längesen. 

Festivalens tankeställare: 
Alexander Bard
Verkligt intressant föreläsning om våra sociala mönster. Hur vi beter oss som människor och fenomenet sociala medier. Kan låta som ett uttjatat tema, men Bard gjorde det verkligt intressant. Värd att lyssna på om han föreläser i närheten!

Festivalens absoluta skratt: 
DAVID BATRA!
Helt klart storslaget roligt! David kan sin sak och fick publiken att gråta av skratt när han skämtade om lappar som läggs upp i den här världen. Humor på hög nivå och absolut någon jag går och lyssnar på i framtiden. 

 Festivalens positiva överraskning:
Hoffmaestro
De överraskade med en spelning där ingen kunde stå stilla. Fyndiga mellansnack och en tur ut i publikhavet. Jag lovar att ingen kunde stå stilla under den konserten! 




Festivalens absolut bästa spelning: 
KENT
Kent kan verkligen sin sak. Började med en scenografi som såg ut som vilket garage-band som helst till att verkligen ta Borlänge med storm. Pricken över i:et var dessutom att regnet totalt öste ner precis som om det var planerat. Vi cyklade hem genomblöta, men överlyckliga den kvällen. Total extas!


Festivalens bästa investering: 
Amsberg bed&breakfast
Fick både en söt gumma och gott, tyskt sällskap på köpet. Värt varenda krona! 


Festivalens inte-min-musiksmak: 
Skrillex
Är inte någon fantast av skrillex-musik. Men fenomenet var ändå värt en kvart. Oljud skulle jag kalla det, musik att bli hög på skulle någon annan påstå. I varje fall var det enormt publikhav framför scenen när det räknades ner från 10 innan oljudet drog igång. 

Och slutligen,
festivalens FLOPP:

RIHANNA!

Hög som ett hus eller full som en kastrull, vem vet. 
Men att komma 45min sent för att dra en playback-show och "love you Sweeeeden" fick oss att traska iväg efter en halvtimme. Storslagen scenografi och helt okej inledning, men sen hände det verkligen inget mer. Annat än att vi stod och gapade för att hon så öppet drog med playback...






Oförglömliga dagar.
Och ja, man kan bli hög på musik. 
Ses nästa år, peace&love!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar