måndag 21 mars 2011

Fy skam,

I helgen åkte vi som bekant omkring i avlånga Österbotten för att sprida vår kampanjanda och glädje. 17 unika kandidater gav järnet i både pulkkabacken och debatterna. Men tyvärr möttes vårt gäng också av besvikelse när det kom till service på olika ställen.


Vi åkte med bussbolaget Haglund, en verkligt stor applåd till det bussbolaget för de är de enda i Österbotten som har bussar anpassade för fina människor som sitter i rullstol. Vi var glada och tacksamma för att även Carola Lithén kunde komma med oss i bussen och sprida glädje. Det är inte så lätt att sitta i rullstol i vårt samhälle idag!

Vi hade bokat in oss på ställen där även rullstolar kunde komma fram. Men trots att restauranger, lokaler och butiker har förtjänat sitt märke på att de är anpassade så rullstolar skall kunna ta sig fram, så når de inte upp till kraven. Att få klistra upp märket att de är rullstols-vänliga är inte bara ära och berömmelse, det är någonting som man skall leva upp till sen också. Det är INTE okej med igensnöade ramper upp till restaurangen.

SFP-kandidaterna är ett gäng som inte ger upp, det bevisade vi i helgen när vi tog oss fram även där det fanns igensnöade ramper. Men besvikelsen finns trots det kvar. Carola och alla de andra fina människorna som sitter i rullstol har precis lika stor rätt som alla andra på två ben att ta sig fram. Har man som restaurang, lokal, bensinstation, buss eller butik förtjänat att klistra upp bilden med en rullstol i fönstret, så skall man banne mig också leva upp till det. Det är inte ett märke till för att se bra ut till pappers, det är ett märke som betyder mycket för de som rullar fram.

2 kommentarer:

  1. Tack snälla, för engagemanget och förståelsen! Det är underbart att få vara ute med er, för jag känner mej verkligen välkommen av er alla. Och stort tack för hjälpen till alla som var med och servade på olika sätt!!! Vilken glädje att kunna åka med : )

    SvaraRadera
  2. Det var superskoj att ha dej med!!! Vi får höras om valvakor och annat smått och gott! ;) Kram!

    SvaraRadera